Dag 8 (22 mei 2013)

Vandaag gingen weer eens met z’n tweeën op pad.Het weer was behoorlijk opgeknapt alhoewel er nog wel enige bewolking hing. We hebben eerst rustig ontbeten en toen nog wat koffie gedronken. Wil begon ons onmiddelijk weer vol te stoppen met koek en andere lekkere dingen. Zij vroeg ook of we boterhammen mee wilde nemen. We waren alweer bang dat van afvallen vandaag weer niets zou komen 😉 we kregen maar liefst een koelbox vol mee, voor onderweg. We zouden naar de Bridal Falls en de Minter Gardens gaan. We moesten even ten oosten van Chilliwack zijn en namen de freeway 1 naar het oosten toe. Eenmaal op de weg waren er nog wel erg donkere wolken, maar later zou blijken dat deze snel verdwenen zouden zijn.

DSC_0312_DxO

Na ongeveer een uur arriveerden we bij Bridal Veil Falls Provincial Park. We maakten een korte wandeling naar de watervallen en deze waren echt weer supermooi.

DSC_0367_DxO

Het park leek wel een regenwoud want de mossen groeiden werkelijk overal. Dit hadden we vorig jaar ook al eens langs de oceaankust van Vancouver Island gezien.

DSC_0339_DxO

We zijn daarna nog een rondwandeling gaan maken en hebben hier nog een tweetal geocaches gevonden. Zo waren we na ruim 1,5 uur terug bij de auto. We hebben hier de koelbox open gemaakt en deze zat vol met boterhammen. Zelfs een gehaktbal was aan de maaltijd toegevoegd. Na de maaltijd hadden we het gevoel voor de rest van de dag genoeg hadden 😉 s’Avonds stond echter een diner op het programma, maar daarover later meer. Vanaf het park gingen we een korte rit naar de Minter Gardens maken. Eenmaal aangekomen bleek het erg rustig en konden direct de kaartjes kopen. Het park was supermooi en er waren een veelheid van struiken,planten,perkjes en bomen te zien.

DSC_0405_DxO

DSC_0411_DxO

Te veel om op te noemen dus. Ook hier hebben we ruim 1,5 uur doorgebracht. We besloten om de terugweg lokaal te gaan rijden, en omdat we nog wat de tijd hadden, deden we nog wat geocaches. Tijdens het zoeken kwamen we bij een klein boerenweggetje een oude Canadeese vrouw tegen, waar we nog een kort praatje mee hebben gehouden. De cache die we aan het zoeken waren, bleek bij een forse boom te liggen. We vonden hier nog een trackable. Deze gaat dus mee naar Europa. Daarnaast vonden we zelfs, in de middle of nowhere,  een geocache in een verroeste reclameauto.

DSC_0485_DxO

Na de dagstand op 6 geocaches te hebben gezet, zijn we naar Abbotsford teruggereden. De terugweg was zeker zo mooi als de heenweg. Toen we weer terugwaren was een vriendin van Wil en Kees reeds gearriveerd. Er zouden nog twee vrienden komen en we zouden met zijn allen gaan dineren. Wil had weer een heerlijke maaltijd bereid en we hebben met zijn allen veel lol gehad. De avond werd vervolgens gevuld met de nodige sterke verhalen en anekdotes uit het verleden.

DSC_0501_DxO

Natuurlijk zaten Kees zijn ‘vrienden’ bij hem ondanks dat hij verreweg weer het meeste lawaai maakte van het hele gezelschap.

CIMG4297

Uiteindelijk zijn we op tijd naar bed gegaan, want morgen gaan we naar het weekendhuis aan de Sunshinecoast. We zijn daar vorig jaar ook al geweest, maar afgelopen jaar is er weer behoorlijk geklust. We hopen ook dat de zon daar lekker schijnt en dat we ook weer van alle uitzichten kunnen genieten.

Klik hier voor meer foto’s dag 8

Ga naar dag 9