Dag 2 (16 mei 2013)

Vanmorgen vroeg was ik, zoals gepland 🙂 , om 5.00 uur wakker. (O)pa lag echter nog lekker te slapen, en om de tijd efficiënt te gebruiken, heb ik gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om even de email te lezen, en het weerbericht te checken. Dat leek redelijk teleurstellend: regen,regen,regen en mogelijk een opklaring. Ook de buienradar gaf geen echte hoop. Om 6:00  uur werd (O)pa wakker en was het inmiddels licht. Toen we de gorijden open deden leek het weerbericht echt wel te kloppen. Regen,wind en zware bewolking. Ach, we zitten in San Francisco en we laten de pret niet bederven. We hebben ons aangekleed en vervolgens wat spullen opgeruimd. De videocamera-accu was al weer wat leger, dus de oplader was nodig. Waar was dat ding gebleven? Hij zat toch echt in een van de tassen of koffers. Intensief zoeken leverde echter niets op. Dan moesten het maar kortere filmpjes worden, want in de accu zat nog wel enige reserve. Omdat thuis inmiddels de avond was aangebroken, hebben we weer even met thuis geskypt en geface-timed. Het blijft bijzonder om elkaar, zo ver uit elkaar, te zien en te horen in de allerbeste kwaliteit, en nog gratis ook. Nadat de spullen bijna waren ingepakt, kwam opeens de oplader tevoorschijn. Hij was blijkbaar in het vliegtuig tussen een stapel kleren terecht gekomen en hij had zich dus aardig verstopt. Gelukkig konden we nu blijven filmen zoals we dat gewend waren. Omdat in het hotel het ontbijt niet inclusief was, werd een alternatief snel bedacht. Dit was tevens de eerste belevenis van vandaag. Een belevenis waardoor collega Karl jaloers naar deze dag zal kijken. We gingen namelijk naar Cryspy Cream om het Amerikaans ontbijt no. 1 te gaan eten: donuts met koffie. We hebben onze koffers ingeladen, uitgecheckt en onze TomTom geprogrameerd. 5 hele miles rijden en we zouden bij de Crispy zijn. En inderdaad na ruim 5 miles reden we de parkeerplaats op.

DSC_9615_DxO

Het regende nog slechts licht en we gingen snel naar binnen. Er was een volledige bakkerij achter glas, waar de donuts vol automatisch werden gebakken. Hier hebben we even staan te kijken. Vervolgens hebben we toch maar ons ontbijt besteld: 4 Orginal Glazed en 2 koppen Latte Espresso. De donuts waren zo van de bakkerij in het doosjes beland en smaakte weer super. Ze waren zelfs nog warm van binnen. Inmiddels is (O)pa ook om, en wil thuis ook graag van die echte donuts bij het ontbijt ;-). Na nog even lekker gezeten te hebben gingen we op pad naar San Francisco. Het was inmiddels droog en we gingen de “49 mile” route rijden. Deze route hadden we als tip van internet geplukt en zou ons alle interessante en mooie plekken van SF laten zien. Inmiddels weten we dat dit een echte aanrader is. Na enig gepruts met de TomTom konden we de route starten in downtown SF. We zagen eerste bekende zaken als de pieren, Lombard Street en China Town.

DSC_9636_DxO

Vervolgens ging de route door het Presidio gebied. Dit gebied heeft enige honderden jaren als militair doel heeft gediend. Nu is dit gebied in beheer bij de National Parc Service en is het een werkelijk schitterend natuurgebied geworden. Een en ander wordt bekostigd door verschillende instituten die zich daar gevestigd hebben. We zijn eerst naar Fort Point gegaan, maar daar was helaas de Golden Gate brug volledig in de mist te bewonderen.

DSC_9660_DxO

Hier hebben ook nog iets voor onze Thijs kunnen kopen. Zoek maar even op de foto wat 🙂

DSC_9674_DxO

De volgende stop was Lands End. Hier is een breed strand te vinden waarop wij in Nederland nog jaloers kunnen zijn. Inmiddels was het steeds lichter geworden en kwam de zon zelfs er voorzichtig door. De route bracht ons vervolgens door het Golden Gate park en ook hier kwam je ogen en oren tekort. Het park was gewoon supermooi en we hebben ons even op een bankje gezet om wat te eten en te drinken.

DSC_9716_DxO

Het laatste deel van de rit ging door de straten van San Francisco en waren zoals bekend weer ongewoon stijl. Uiteindelijk kwamen we weer bij de pieren terecht en hier hebben we de auto geparkeerd. Het was nu vrijwel volledig zonnig geworden, waardoor onze dag niet meer stuk kon. Beginnend bij pier 33 liepen we naar pier 39. Deze pier is de meest toeristische, maar ook de leukste. Hier kan je wel een uur lang naar zeehonden kijken die, op de daar aangelegde vlonders, liggen te zonnen. Alhoewel zonnen?? Regelmatig wordt er een ruzie uitgevochten over wie de baas is. (O)pa vond het er vermakelijk en we hebben inderdaad bijna een uur staan te kijken.

DSC_9744_DxO

We hadden inmiddels toch wel honger gekregen en gingen kijken waar we konden gaan eten. Dat was niet echt moeilijk want in San Francisco is er een Rainforest Cafe. (O)pa wist niet wat hij zag. Eerst liepen we door een winkel met allerlei spullen die met het Cafe of regenwoud te maken hebben en dan kom je via de trap terecht in het ‘echte’ oerwoud compleet met een leeuw,tijger en olifant. Hier in dit oerwoud was het restaurant gevestigd en we kozen snel voor een tafeltje. (O)pa bestelde een lekkere steak met halve kip !! en ik had een Chicken Fried Chicken. Deze was de lekkerste die ik ooit geproefd had. Hij zag eruit als een Wiener Schnitzel maar dan van Fried Chicken (tip voor Karl dus ;-). We hebben lekker een poos daar gezeten en genoten van het onweer dat elk half uur in het oerwoud uitbrak.

DSC_9772_DxO

Na een een uurtje waren we klaar en zijn de boulevard nog wat verder uitgelopen. Onderweg genoten we van een straatartiest die zich achter een kunstmatige struik verstopte en toeristen liet schrikken. Verder hebben we nog even gekeken naar een toeristen-vissersboot die net binnen was. Hierop werden reuzegrote zalmen schoongemaakt en verdeeld, die onderweg gevangen waren.

DSC_9791_DxO

Vervolgens zijn we weer teruggelopen naar pier 33. Het was inmiddels 18:00 uur en de bedoeling was dat we de lichtshow van de Baybridge zouden bekijken. Omdat het pas om 20:30 uur donker zou zijn, en er toch enige vermoeidheid optrad besloten we toch maar de brug te laten voor wat die was. We zochten de auto op en gingen naar onze volgende stop, Vallejo. We moesten 56 miles rijden en het was nog vreselijk druk in de stad. Ongeveer 19:30 uur arriveerden we in Vallejo en hebben ons ingechekt. Ter plaatste konden we een foto maken waarop onze Bas thuis weer jaloers op zou kunnen zijn. (O)pa heeft nog even de ipad-krant gelezen, en de weblog is gemaakt. Vervolgens zijn we lekker gaan slapen. Morgen gaan we verder noordelijk en hopen een wijngaard en een National Park te bezoeken.

Klik hier voor meer foto’s dag 2

Ga naar dag 3